{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu otvoren društveni centar "SNOP"

27.2.2016. u 13:40
48
4
U Sarajevu otvoren društveni centar "SNOP"
48
Oko 50 gostiju, religijskih predstavnika i mladih okupili su se sinoć na svečanosti otvaranja društvenog centra "SNOP“.
"SNOP“ je pokrenut od nevladine organizacije ADRA u BiH, s ciljem očuvanja i promocije međureligijskog dijaloga među ljudima u BiH, pod sloganom: "Zajedno smo jači“.

Božidar Mihajlović, Predsjednik ADRA-e u BiH izjavio je na otvaranju:

"Želimo da ljudi različitih vjeroispovijesti uče da svoje vjere žive ne jedni pored drugih već za druge i u korist drugih. Također, želimo da onima koji vjeruju u Boga omogućimo priliku da čuju osobe sa drugačijim pogledom na svijet kao i ateističke argumente koji su izazov religiji i Bogu, što 'SNOP' čini jedinstvenim centrom na ovim prostorima.“

Ceremoniji otvaranja su prisustovali i Mate Zovkić, penzionisani sveštenik Katoličke crkve u BiH, Ismail ef.Elkaz, imam džemata Novo Naselje (Prusac) te pastor Milan Bajić, predsjednik Hršćanske adventističke crkve u BiH, koji su tom prilikom podcrtali važnost učenja jednih od drugih i zajedničkih napora za bolje sutra, te naglasili činjenicu da sve religije počivaju na poruci mira i ljubavi.

"SNOP" će jednom sedmično organizirati besplatne filmske projekcije, predavanja i radionice, te pokretati humanitarne inicijative. Zainteresovani mogu provjeriti kalendar aktivnosti na FB stranici centra te prisustvovati aktivnostima koje ih zanimaju na adresi Kralja Tvrtka 5.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: