Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma nek ne seru
Ne može i biti zakon uredu kad ga konji donose,i kad ga donesu ne sprovode ga.Jedna smo od rijetkih država u evropi ako ne i jedina koja nem dječiji doplatak za svu djecu,barem je tako u TK.Nek oni razmisle dobro o ukidanju kantona,a ne RS.Oni neće o tome razmišljati jer se pacova toliko nakotilo da im moraju naći funkcije,pa makar i pomoćnik pomoćnika zamjenika dopredsjednika komisje za to i to.Nek se izbore da znamo šta je to zdravstvo,školstvo ...a ne bacanje prasine u oči.
hoće li se novim zakonom o radu radnicima vratiti čuveno 3x8, za koje su se izborili prije 100 godina i izgubili važećim zakonom o radu u FBiH (kao pauza se ne računa u radno vrijeme).
Nesto ste veoma vazno preskocili u ovome zakonu o radu!!! Ni ovaj nacrt zakona ne regulise pitanja zdravstvenog osiguranja i zivotnog osiguranja nasih radnika koji preko nasih firmi odlaze na rad u inostranstvo. Masovna je pojava od Sirbegovica do Energoinvesta da se radnicima na radu u inostranstvu ne obezbjedjuje niti ijedan od ova dva aspekta zastite.