{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu održan predizborni skup koalicije Snaga BiH

F
29.9.2014. u 20:37
8
11
U Sarajevu održan predizborni skup koalicije Snaga BiH
8
Koalicija Snaga Bosne i Hercegovine održala je večeras u Sarajevu predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati te koalicije za predstojeće opće izbore u BiH.


Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Edhem Bičakčić pozdravio je prisutne uime Snage BiH, "snage poštenja".

- To su one promjene koje ova koalicija želi da donese u BiH - kazao je Bičakčić.

Moramo, istaknuo je on, "stvoriti društvo jednakih šansi, da naša djeca svoju budućnost gledaju u državi BiH".

- To je moguće uraditi samo ako predano radimo svoj posao i ako u tome sveme obezbijedimo jedno produktivno zapošljavanje u većem obimu - kazao je Bičakčić.

On je istaknuo da BiH mora biti socijalno osjetljivo društvo.

- Imamo veliki broj građana u stanju potrebe, u stanju siromaštva i borba protiv siromaštva, borba za prava penzionera, invalidnih osoba treba da bude u našem prioritetu - kazao je, između ostalog, Bičakčić.

Po njegovim riječima, "ovo društvo mora biti društvo jednakih šansi".

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Husein Mahmutović je kazao kako je uvjeren da će ubrzati promjene, navodeći da je to "nasušna potreba ove države".

Kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Hajrudin Avdić je kazao da on ne obećava "kule i gradove", nego "pošten rad".- Ja obećavam, ako mi ukažete povjerenje, da ću raditi pošteno, a iza poštenog rada mora izaći dobro i za narod i za državu BiH. Bili smo snaga BiH '92. godine, budimo snaga BiH i 2014. godine - poručio je Avdić.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Zijad Arapčić je kazao da je "problem ove države jedna jedina riječ, odgovornost".

Predsjednik HSPBiH i kandidat za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Zvonko Jurišić je kazao da se iskreno nada i očekuje da će zajedno s kolegama "braniti boje Snage BiH za sva ona prava koja su spomenuta, a vrlo je znakovito rečeno od svih sugovornika da postoji u ovom društvu u BiH društvena nejednakost".

- Trebamo dati jednaku šansu svima, trebamo dati jednaka prava svima - kazao je Jurišić.

Nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo Vinko Jakić je poručio da će "čitavim svojim bićem, i dušom i tijelom, učiniti sve da situacija bude bolja".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: