Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
primjećujem da ste stavili u ovaj članak fotografiju mojih cekera sa bloga koji sam pisala, a koji je sada zamijenjen novim blogom. blog je inače bio posvećen raznim rukotvorinama i šivanju. sljedeći put kada budete preuzimali fotografije sa tuđih blogova ili stranica imajte barem dovoljno pristojnosti da potpišete autora ili ga kontaktirajte putem komentara na blogu ili e-mail adrese ako je na blogu navedena.
http://crvenared.wordpress.com/projects/list-fest/ Kiki@ Pogledaj ovdje ima neki kontakt pa vidi kada je radionica
\"sticanje praktičnih vještina iz ekologije\" Bas me interesuje sta je ovo. Salu na stranu, trebamo se rjesiti plasticnih kesa. Ja licno pokusavam dati doprinos. Sve sto mogu ponjeti iz prodavnice bez kese, nosim u ruci....
plasticne kese se lako zakonom oporezuju da ima ko donijeti zakon.ili smanjiti pdv onima koji imaju cekere. druga stvar, sve sto kupis ima plasticnu ambalazu, popijes glupi sok za 3 minute, a ambalazi treba 50 godina da se razgradi, s tim da skoro da i nema plasticnih ambalaza koje nemaju u sebi hemikalije koje zagadjuju okolis, da ne spominjem kancerogene hemikalije. nama je jos i dobro kako ce nasa djeca zivjet tek. pa ti sad vidi.
Gdje u Sarajevu de-bi-li, da kruzim Sarajevom citav dan da vidim gdje se to odrzava? Znam da je Sarajevo kasaba, ali da je tolika nisam znao.
Treba pod hitno zabraniti upotrebu plasticnih kesa u trgovinama, ili ih bar naplacivati po 0.50km (od toga 0.20km za eko-taxu) pa bi svako ponijeo po ceker kad bi posao u kupovinu. Trebalo bi uciti djecu vec u vrticima da se ne zagadjuje okolina a ne da se cijelu godinu zagadjuje pa da se onda 1x godisnje pravi nekakva akcija politicara sa skolarcima i TV ekipama kako oni ciste korita rijeka i sl. Sve zbog licne promocije. U EU kesa je 0.30 E i svi nosaju cekere.
Gdje je ova radionica?
Podrazumijeva se da se taj ceker mora i prati naravno deterdžentom a i taj otpad odlazi u vodu. Uostalom nikad hljeb i ostale potrepštine ne možeš nositi u jednom cekeru nego moraš nositi dva.
odlican naziv! Svidja mi se. Pohvale ekolosko osvjestenim!
Bolje sisa u ruci nego kesa na grani ;)