BiH
213

U Sarajevu i Mostaru pokrenuta akcija "Imaš jaknu viška ostavi, treba ti jakna uzmi je!"

R. D.
(Foto: Klix.ba)
Zanimljiva humanitarna akcija "Imaš jaknu viška ostavi, treba ti jakna uzmi je!" pokrenuta je danas i u Mostaru te Sarajevu.

Tri Mostarke, Stella Zelenika, Nina Zekić i Ana Lasić-Jovanović pokrenule su akciju pomoći svojim sugrađanima po uzoru na akcije iz više gradova u regiji.

Stalci za jakne od jutros su postavljeni u Ulici Biskupa Čule i Splitskoj ulici, a u narednim danima možemo očekivati i veći broj lokaciji, posebno ako odaziv građana bude očekivan. Stalci za jakne stajat će 24 sata dnevno.

Iako se bilježe i negativne reakcije na ovu akciju, organizatorke se nadaju da će uspjeti pomoći svojim sugrađanima kojima je ovaj odjevni predmet prijeko potreban.

Sarajevski punkt za odlaganje odnosno preuzimanje zimske jakne nalazi se u ulici Kolodvorska 12, na Pofalićima, ispred Veterinarske stanice i trgovine za kućne ljubimce Ketti.

Građani koji imaju viška jaknu mogu je darovati na punktu za prikupljanje odjeće, a oni kojima jakna treba dovoljno je samo da dođu na punk i dobit će jaknu koja im odgovora.

Akcija je ranije pokrenuta u Kaknju i Sarajevu.