BiH
335

Irma Lopo iz Kaknja pokrenula humanitarnu akciju: U hladnim zimskim danima poklanja jakne

Klix.ba
Foto: Facebook
(Foto: Facebook)
Irma Gredić-Lopo je uposlenica jedne kakanjske prodavnice koja je pokrenula humanitarnu akciju pod sloganom "Naše malo, a veliko djelo", u kojoj poklanjaju jakne onima kojima je to potrebno u hladnim zimskim danima.

Prodavnica odjeće u Kaknju u kojoj Irma radi je specijalizirana za prodavanje dječije odjeće, ali su akcijom obuhvaćeni svi stanovnici.

Irma je za Klix.ba kazala da je akcija uspješna, s obzirom na to da se javio veliki broj ljudi kojima je bila potrebna topla odjeća. Osim toga, svi oni koji žele pokloniti jaknu, mogu to učiniti na istoj adresi.

Akcijom "Imaš jaknu viška - ostavi, trebaš jaknu - uzmi", po uzoru na druge gradove u Evropi Irma želi pomoći onima koji sebi u hladnim zimskim danima ne mogu priuštiti jakne i druge odjevne predmete.

"Ove godine su veliki minusi, dosta naroda nije u mogućnosti kupiti jaknu. Dobrodošli su svi oni koji trebaju odjeću, ali i oni koji žele pokloniti", kazala nam je Irma.

Akcija će trajati do kraja zime. Prodavnica odjeće se nalazi u ulici Branilaca u Kaknju, a mogu se donirati i druge odjevne stvari osim jakni.

Slična akcija pokrenuta je i u nekoliko drugih gradova u Bosni i Hercegovini.