{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu i Banjoj Luci testiranje inteligencije

S
20.5.2011. u 12:19
0
4
U Sarajevu i Banjoj Luci testiranje inteligencije
0
U Sarajevu i Banjoj Luci testiranje inteligencije
Aocijacija MENSA BiH, koja je članica MENSA International, organizuje u ponedjeljak, 23. maja, u Sarajevu i Banjoj Luci testiranje inteligencije za sve zainteresovane građane BiH starije od 17 godina.
Budući da je inteligencija tek potencijal koji pojedinac može, ali ne mora iskoristiti kroz obrazovanje i karijeru, cilj MENSA je da putem testiranja detektuje takve pojedince i različitim aktivnostima i projektima pomogne i stimuliše njihov razvoj, te da skrene pažnju društva na takav potencijal kao opšte dobro.

Projekti iza kojih stoji ova organizacija imaju naučnu težinu i okrenuti su unapređenju kvalitete života i prosperitetu šire zajednice, a njene aktivnosti podrazumijevaju i raznovrsna okupljanja, čiji je cilj da omoguće i unaprijede kontakte između članova, saopšteno je iz MENSA BiH.

Cijena testiranja je 20 KM, a za đake, studente i penzionere, koji treba da ponesu đačku knjižicu, indeks ili ček od penzije, plaćaju 15 KM.

U Sarajevu, testiranje je zakazano za 17.00 sati u prostorijama Spoljnotrgovinske komore BiH, a u Banjoj Luci za 16.00 sati na Tehnološkom fakultetu.

MENSA International je međunarodna organizacija koja okuplja lica sa visokim koeficijentom inteligencije - IQ preko 148 po Katelovoj skali, koji posjeduje samo dva posto svjetske populacije. a osnovana je 1946. godine sa ciljem prepoznavanja i podsticanja inteligencije, istraživanja njene prirode i stvaranja poticajnog intelektualnog i društvenog okruženja za svoje članove. Broji oko 100.000 članova u više od 100 zemalja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: