U Sarajevu dijeljene knjižice "Neću da budem magarac"

F
FENA
1.7.2013. u 20:51
0
7
U Sarajevu dijeljene knjižice "Neću da budem magarac"
0
U Sarajevu dijeljene knjižice "Neću da budem magarac"
U organizaciji Udruženja Pozitivne vrijednosti danas je na ulicama Sarajeva organizirana podjela knjižica "Neću da budem magarac“.
Knjižicom se želi animirati javnost, ali i oni koji donose zakone, kako i na koji način se troše pare iz budžeta FBiH za grantove pojedincima i neprofitnim organizacijama.

"Kada procedure za dodjelu javnog novca nisu uspostavljene ili jasno definisane, kada su kriteriji nejasni i nemjerljivi, kada javnost nema informacija o raspodjeli, kada revizorski izvještaji daju negativno mišljenje, onda se otvara prostor za sumnju u zloupotrebu i pravilnost raspodjele budžetskog novca", sapćeno je iz Udruženja Pozitivne vrijednosti.

Podjela knjižica predstavlja dio aktivnosti u okviru projekta "Radimo transparentno, poštujmo kriterije i pratimo izvještaje“, na kojem je Udruženje Pozitivne vrijednosti radilo tokom proteklih deset mjeseci.

"Značajno je napomenuti da su kao rezultat dosadašnjih aktivnosti u okviru ovog projekta, nastale Preporuke za poboljšanje procedura i kriterija za dodjelu grantova pojedincima i neprofitnim organizacijama, na osnovu kojih je načinjen istoimeni dokument Odluke koja će biti upućena Parlamentu FBiH u parlamentarnu proceduru", navodi se u saopćenju.

Predlagač će biti Omer Vatrić, zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i predsjedavajući Odbora za ekonomsku i finansijsku politiku Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, koji je od samog početka dao podršku ovom projektu.

"Osnovna poruka knjižice 'Neću da budem magarac', ali i cjelokupnog projekta je da se javni novac troši transparentno, odgovorno i racionalno", saopćilo je Udruženje Pozitivne vrijednosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: