{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu danas akademija povodom Svjetskog dana nastavnika

F
4.10.2013. u 08:33
10
2
U Sarajevu danas akademija povodom Svjetskog dana nastavnika
10
U Sarajevu danas akademija povodom Svjetskog dana nastavnika
U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH i Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH danas će u Sarajevu biti održana svečana akademija povodu Svjetskog dana nastavnika.
Gostima i uzvanicima obratit će se federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije BiH Selvedin Šatorović i predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH Dževad Hadžić.

Ove godine 37 nominiranih prosvjetnih radnika iz cijele Federacije BiH primit će priznanja i novčane nagrade za izuzetan doprinos u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja.

UNESCO je 1994. godine proglasio 5. oktobar za Svjetski dan nastavnika u spomen na isti datum 1966. godine kad je potpisana Preporuka o statusu nastavnika, a obilježava se u više od sto država svijeta. Prema UNESCO-u taj je dan prilika da se pokaže da je rad nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Taj dan je i dobra prilika da se interes javnost usmjeri na ulogu nastavnika širom svijeta i na njihovu važnost u društvu. Moto ovogodišnjeg Svjetskog dana nastavnika je "Nastavnici - lideri kvalitetnog obrazovanja".

Današnja akademija u povodu Svjetskog dana nastavnika počet će u 11 sati u zgradi Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: