BeeBee platforma
420

U Sarajevu ćete od ponedjeljka romobil na struju moći unajmiti preko mobitela

N. V.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Od sljedeće sedmice na ulicama Sarajeva ćete moći vidjeti, ali i koristiti brojne električne romobile. Uz BeeBee aplikaciju možete unajmiti njihov romobil i brzo i lako stići na željenu destinaciju, a da pritom uopšte ne zagađujete zrak.

U bašti hotela Evropa su danas predstavljeni električni romobili koje će građani Sarajeva od sljedeće sedmice moći pozajmiti uz pomoć BeeBee platforme. Žuti romobili će biti prepoznatljivi u gradu na brojnim lokacijama.

U ime BeeBee platforme je govorio Dino Hajrić koji poručuje da je ovo ekološki prihvatljiv način prijevoza, brz, jednostavan, a umanjuje gužvu u saobraćaju, što je veliki problem Sarajeva.

"Ponosni smo što smo i u ovako teškim vremenima uspjeli pokrenuti novi projekt i što smo uspjeli da plasiramo nešto novo u BiH. Tim mladih ljudi koji stoji iza ovog projekta ima viziju i ideju da doprinese poboljšanju kvaliteta života u Sarajevu poboljšanjem samog saobraćaja i smanjenjem emisije CO2", rekao je Hajrić.

Realizaciji ovog projekta je pomogao i Grad Sarajevo, a gradonačelnik Abdulah Skaka je poručio da se romobili uklapaju u njegovu viziju Sarajeva.

"Ovakav način transporta se potpuno uklapa u našu strategiju smart cityja koji trenutno razvijamo, s druge strane je prihvatljivo i za green city platformu na kojoj također radimo", rekao je Skaka.

On poručuje da se ovim Sarajevo približava svjetskim gradovima koji imaju slične platforme, a od ponedjeljka, kada romobili budu dostupni na ulicama, Hajrić kaže da će Sarajevo postati prvi grad u regiji s ovakvom platformom.

BeeBee su električni romobili koji se aktiviraju aplikacijom na vašem mobitelu. Prvo je potrebno da preuzmete aplikaciju koja će uskoro biti dostupna na Google Playu ili App Storeu. Zatim kreirate korisnički račun koji ćete koristiti za otključavanje BeeBee romobila, kao i za plaćanje vožnje. U aplikaciji pronađete najbliži romobil, a procedura unajmljivanja je svima koji koriste pametne telefone jednostavna.