Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
i nakon par dana od pošumljavanja mlada stabla popaljena i polomljena od strane nepoznatih vandala, od ranije poznatih policiji :)
vandala je uvijek bilo al nikad nisu mogli sve unistiti-
@pero_zdero, Zar nije ovo bila fantasticna prilika za penzionere da izvedu svoju unucad na svjez vaduh ,zasade jedno stablo i Usade mladima ljubav prema okolini?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Užitak je čitati ovakve naslove, šta bi bez volontera
A što je sa društveno korisnim radom
SVAKA CAST! zelenilo je zrak koji disemo stvarno se treba sto bolje cuvati
Gdje su sad oni lezihl***vici da kazu necemo drvece, hocemo fabrike. svaka cast za trud.
Lijepo je doprinositi državi, ali kad ti država da sigurnost i dobar život. Ali zar da omladina pošumljava, a lopine jedva čekaju vrele ljetne dane da angažuju par ljudi koji će popalit' desetine hektara bogate šume, kako bi onda neki privatni poduzetnik zaradio gomilu love "čišćenjem" te državne površine od izgorjelih stabala. Naravno, neko s vlasti mu je pomogao da dobije taj posao. I ono što je posebno interesantno jeste da uvijek "epicentar" požara bude u borovoj ili hrastovoj šumi...hmmm... Svaka čast ovoj omladini koja je puna entuzijazma, ali nek ne daju sve od sebe, ipak ih samo izrabljuju...Garantujem da niko njih nema šansi da volontira u nekoj državnoj instituciji, Predsjedništvu, Domu naroda i sl., ali kad treba u šumu, onda: "lijepa naša omladina".
akcija milions adnica za jedan dan, ali danas cemo zasaditi 22.000 sadnica??? Malo kontradiktorno
Možda samo u Sarajevu...
ahahah ovi siju a u federaciji nepostoji zakon o šumama. Valjda nestalo šume(krađa i kriminal i enormno bogaćenje pojedinaca i političkih stranaka) i neko mudro zaključi ajmo sadit šumu kao tvornice zraka. Još jedna tragikomedija u nizu u federaciji prvenstveno to vam je isti kao kad bi u termoelektrani nestalo uglja rudara nema i akcija sakupljanja uglja da ne bi ostali bez strujeee. Alo ko koga u zdrav mozak. Svako ko siječe šumu i zarađuje na tome DUŽAN je da zasadi isti tako i da vrati jedan dio u prirodu jer će opet isti sječi kelepati novce Sretno voloneri mada i od njih neće biti koristi. Akcija će uspjeti makar sve sadnice završile u smeću. Da hoće kopat i za one koji hoće kopat uvijek ima posla
bez uglja i struje mozes ali bez zraka ne, bilo bi najbolje kad bi zaduzeni radili svoj posao ali zna se da nece
eto do vas je da će biti valjda kiseonika (zrak?!) 99% sadnica nće se primiti pola nestručnost pola neznanje pa opet pola u smeću. Ovo su obične ublehe nečijih hirova da se pokažu medijski exponiraju itditd
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Da se svaki dan sadi,malo bi bilo,vlada slabo sta radi po pitanju zastite suma,korumpiran sumari stvaraju sumarsku drzavu bez stabala...
Ovako je se nekad radilo, svaka čast.
Sjajno.
Svaka čast za akciju! Sarajevo je zaista grad sa veoma lijepom i zelenom okolinom, ali treba saditi više drveća u gradu. Trebaju nam novi parkovi i aleje!
voluntary youth drives! yebeš stabla... što reče rambo: "A za ukras postavio o' traktora gume...!"
Sve pohvale za ovu mladost, ovo me podsjeća na prijeratne radne akcija.
Vecina aleja,drvoreda u nasim gradovima je zasadjena u doba Austrougarske. Ako se ne varam citao sam naredbu: na svakih 10 mladica 1 vojnik! Ko dirne -slobodan odstrel! I aleje su opstale ali ne znam kako?
aleja na ilidzi pod srspkom kontrolom nije im trebalo drva aleja pored miljacke ratna linijapod kontrolom vojske i policije. bilo bi glupo posjeci prirodnu zastitu. veliki park, prirodna zastita doma policije i specijalne jedinice policije i zasticena od istih.
sve šuplje ko šupalj zub
sta ce nam drveca nondak se nemore ni parkirati od njiha bolje zgrade napravte i soping centrove da imam dje ici kupovati