Niže temperature
362

U Sarajevu će od sutra biti topli radijatori, Toplane počinju s grijanjem

Dž. L.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Građani Sarajeva, koji su na sistemu preduzeća Toplane, od sutra mogu očekivati tople radijatore zbog niskih temperatura proteklih dana.

Naime, kako kažu iz Toplana, s obzirom da je prethodna dva dana prosječna dnevna temperatura vanjskog zraka bila ispod 12 stepeni celzija te da, prema zvaničnoj vremenskoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, meteorolozi u narednim danima predviđaju niže temperature u jutarnjim i večernjim satima, u cilju pravovremenog djelovanja i zadovoljstva korisnika, KJKP Toplane-Sarajevo će od sutra, 5. oktobra, početi sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu.

"S obzirom na odredbe iz Uredbe o općim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, ističemo da će dnevni režim zagrijavanja objekata isključivo zavisiti od kretanja vanjske temperature vazduha. Podsjećamo vas da je, prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, obaveza upravika zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja, te da se u slučaju potrebe za hitnom intervencijom trebate obratiti njima", kažu iz Toplana,

Za sve dodatne informacije sarajevsko preduzeće može se kontaktirati na jedan od telefonskih brojeva službi za podršku korisnicima, a koji su navedeni na poleđini računa. Informacije korisnicima usluga dostupne su i putem web stranice Toplana.