Danas u 15h
0

U Sarajevu biciklistička utrka "Mercator Tour"

Sarajevo-x.com
Danas se u Sarajevu s početkom u 15:00 sati održava rekreativna biciklistička vožnja "Mercator Tour" na potezu između Mercator centara Dobrinja i Socijalno.

Ruta je dužine 6,5 km, a tempo vožnje će biti 10 km/h. Djeci do 12 godina je dozvoljeno učešće, ali uz pratnji roditelja.

Svi zainteresirani koji žele voziti Mercator Tour u nedjelju, 28. 8. poželjno je da se pojave na platou pored Mercator centra Dobrinja najkasnije u 14:30 sati, saopštili su organizatori.

Rekreativna trka, s tempom od 10km/h kreće tačno u 15:00 ispred Mercator centra Dobrinja. Oni koji dođu iza 15:00 neće moći učestvovati. Djeci do 12 godina je dozvoljeno učešće, ali samo uz pratnju roditelja. Svi učesnici dobiće na startu poklon od Mercatora, a na cilju je obezbijeđeno okrijepljenje i prigodan zabavni program uz koncert. Ruta će biti obezbjeđena od strane policije, a za disciplinu će se brinuti Giro di Sarajevo OStim.

Prije samog starta uslijediće obraćanje organizatora i kratko objašnjenje pravila utrke. Svaka nedisciplina na ruti biće sankcionisana isključenjem sa iste. Pravila su tu da bi svi uživali u vožnji i to nam je svima cilj, ističu organizatori.