{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu akcija čišćenja duha i okoline "Metlom protiv nasilja"

25.4.2013. u 11:51
0
1
U Sarajevu akcija čišćenja duha i okoline "Metlom protiv nasilja"
0
U Sarajevu akcija čišćenja duha i okoline "Metlom protiv nasilja"
Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, u saradnji s Institutom za razvoj mladih KULT i NVO Demokratski omladinski pokret, uz podršku Općine Novo Sarajevo, u subotu 27. aprila 2013. godine sa početkom u 10:00 sati organizira proljetnu akciju čišćenja duha i okoline pod nazivom "Metlom protiv nasilja“.
Cilj akcije je okupiti mlade ljude koji će kroz druženje i simboliku čišćenja Vilsonovog šetališta dati doprinos kako za lokalnu zajednicu, tako i za sebe i svoje vršnjake. Mladi će tom prilikom poslati poruku da nasilje nije rješenje te da timskim radom u zajednici i za zajednicu možemo unijeti pozitivne promjene u naše društvo.

Partneri akcije su Hastor fondacija, koja će se pridružiti s više od stotinu svojih stipendista, Coca-Cola, te UG "Ruke - Let's do it – Očistimo Zemlju za 1 dan“, koji će koordinirati akcijom čišćenja, te Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH.

Akciji će se pridružiti Vijeće mladih Kantona Sarajevo te općinska vijeća mladih, kao i organizacije MO.BA, MreVUKS - Mreža vijeća učenika KS, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II, AISEC Sarajevo, polaznici/polaznice obuke Aktivni građani, Udruženje za kulturu Novo Sarajevo, Udruženje kulture mira, udruženje Connect i druge organizacije i udruženja.

Početak programa je predviđen za 10:00 sati kod otvorene pozornice na Vilsonovom šetalištu. Nakon akcije čišćenja, za učesnike i posjetioce sviraju mladi sarajevski bendovi "Strava škola“, "Sniženo vladanje“ i bend Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS), saopćeno je iz press službe Vlade KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: