Komentari (85)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kad podijelite zastitne maske pa ih neko ne koristi mozete pisati kazne, sve do tada svaka kazna je nistavna.
Slušam RSE: "poštujte preporuke SZO i lokalnih vlasti". SZO kaže da ne nosimo maske a lokalne vlasti kažnjavaju ako ih ne nosimo.
Da testiraju kao što sankionišu, do sad bi ovu pandemiju bi stavili pod kontrolu.
Sarajevo je gadan grad. Ružan, hladan, ljudi bez empatije i sebični u svemu. Većinom nevjernici, po pitanju bilo koje religije. Dođete u taj grad puni empatije, osjećaja za druge i nakon nekoliko godina provedenih tamo i odlaska iz njega, mrzite ljude, nestao vam onaj osjećaj empatije i pomoći drugome, nade u bolje sutra. Ne ponovio se više nikad.
Ako je nosenje maske obaveza, ne vidim nigdje da to mora biti kupljena po nerealnoj cijeni.Tko ima majku, zenu, sestru, iglu i konca imaju svi.Maske se mogu napraviti od servijete,platna.maramica.marhama.Na yotube mozete naci sve sto vam je potrebno.Jedan primjer:https://youtu.be/XjWOv-6WCXA. I ako imate dvije lijeve ruke, sve se moze, ako niste lijeni.
@realnost123 A obavezno moze i drzava da podijeli obavezne maske i rukavice ako su vec obavezne i ako vec kako kazu brinu za zivote gradjana onda je logicno da ta ista drzava obezbijedi ono sto je nuzno ili obavezno. Lako je obavezno reci pa ti iz tvog dzepa vadi lovu kako bi obavezno i na tim sitnicama abnormalno zaradili jer su cijene istih danas desetorostruko vece, sutra ce vam reci obavezni sljemovi pa kupite sebi snadjite se
treba policajce sankcionisati zbog stomačina, glupih faca i niskog IQ....
Nepismeni idioti samo prepisuju pravila od srbije. U njemackoj nisu obavezne maske jer ih nemaju dovoljno za svo stanovnistvo.Nema zabrane izlaska i setanja samo se mora drzat rastojanje.Poseban je horor na granicnim prelazima svojim gradjanima ne dozvoljavaju da idu vlastitim kucama dok druge drzave salju avione po svoje drzavljane.
A ti sto ne nose maske glume frajere i kad se sta desi nevalja zdravstvo a i apeli da se ne pali vatra ono opet pali ma samo rezi kazne po dzepu je bolje nego po leđima....
da su juce dosli na Barice proslavili bi se ali gore je vuna ima mangupa
Trkače sankcionišite sad ih ima više nego ikad i to oko 5 pa do policiskog.Lahko je sankcionisti šetaće raju bez maske.
koncetracioni logor u kojem solak ima vlast, papak u ratu si rovove kopao sad nam ti sudbinu odlučuješ. podjelite maske ljudima pa onda pričajte nešto.slažem se sa lord ajdžent i njegovom izjavom. kome vi ba zakone stvarate. svakako nam je dosta ovih mjera ,svi mi znamo dobro šta moramo. još ovi novinari jedva čekaju da objave kako raju hvataju..
Samo kaznjavaj!!!
Nijedan policajac nije u policiji što vjeruje u svoj posao. Tu su radi plate. Zati rade kad moraju, a kad ne moraju, krše kao i svi ostali. Plus, što ih je većina nepismenih i priglupih.
Ne znam da li policija ima obraz kada primjenjuje različite aršine u provodjenju mjera. Hodaju migranti po gradu, policija ih vidi. I okreće glavu iako su dužni da ih uklone sa ulica i otpreme u kampove! U isto vrijeme pišu kazne penzionerima kojima apsolutno nije obezbijedjeno ono što trebaju. Treba sve slikati, i migrante i policiju. I prijem migranata na UKCS poslije tuče dok je vlastitim građanima onemogućeno!
Svugdje na Svijetu je policija ogledalo drustva... Gledaj naseg ogledala, Bog nam pomogao.
I zasto policija pise kaze nemaju maske ni oni neka svojoj djeci pisu... tacno bi se bolje osjecao jednog da sad ubijem mogao bi rahat popit kafu....
Kada se uporede EVROPSKI I NASI POLICAJCI razlika do nebesa. Nasim treba obuka iz bontona i opceg ponasanja i kulture... ospem se kada vidim nase policajce neprofesionalne... mene zaustavlja kaze hej... pa jel to normalno...