Komentari (7)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ministrica obrazovanja ovime je prekrojila pravila prijema u vrtice. Uzmete poziv za upis djece u vrtic od prethodnih godina i djeca bez jednog roditelja, jetimi imaju vecu prednost. Hinja ove godine pravila oduzela jetimima prednost i stavila ih na rangu puno ispod djece cija su braca vec u vrticu. Fuj. Pokrivena.
Nije uredu da neki dijelovi Sarajeva imaju i skole i vrtice i roditelji dobijaju subvenciju...a neki dijelovi (tipa Tibra, Stup) nemaju ni skolu, ni vrtice (JU)...roditelji sami otplacuju kredite za stan, neprijavljen prevoz djece do Vojnickog i placaju ili vrtic bez dozvole ili tetu. Tjerate nas u kriminal, umjesto da nam pomognete...a finansirate se iz nasih poreza i doprinosa.
Tibra je napravljena prije 10 godina. Znaci 10 godina placamo poreze, radjamo djecu dole, a Min obrazovanja KS nije u stanju prepoznati da treba pomoci tim roditeljima (skola, vrtic, subvencija).
Sta je sa stotinama djece iz Tibre, ciji roditelji uredno vec 10 god placaju sve poreze i doprinose iz kojih se finansiraju i nadlez kantonal ministarstva i JU, a koji nemaju pristup obdanistima niti JU (niti imaju auto da voze, jer su stanovi kupljeni iz kredita)? Ta djeca mogu na ulicu? Ili se ocekuje da roditelji "stvore" sredstva za tete i sl. Na Stupu nema skole, nema vrtica!
Kako ce se beba od 8 mjeseci sama prijaviti ?
i ja se pitam