Posljednja 24 sata
33

U RS-u registrovano 7 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminule još 3 osobe

D. Be.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata izvršeno je testiranje 213 laboratorijskih uzoraka, a koronavirus (SARS-CoV-2) je potvrđen kod sedam osoba. Tri osobe su preminule, a 23. su oporavljene.

Radi se o četiri muške i tri ženske osobe, od kojih je jedna mlađe, dvije srednje i četiri osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, četiri osobe su iz Banje Luke, dvije iz Kotor Varoši i jedna iz Bosanskog Novog.

Do sada je u Republici Srpskoj registrovan ukupno 1.371 slučaj, a preminulo je 107 osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

U posljednja 24 sata Institutu za javno zdravstvo RS-a prijavljena su tri smrtna slučaja, čija smrt se dovodi u vezu s koronavirusom. Radi se o tri muškarca starije životne dobi iz Banje Luke, Kozarske Dubice i Kneževa koji su imali više hroničnih udruženih oboljenja.

U Republici Srpskoj se od novog koronavirusa do sada oporavila ukupno 791 osoba, a testirana je ukupno 24.841 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih osoba s potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa u Republici Srpskoj je 140, na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 53, a u opštim bolnicama 87 pacijenata.

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a hospitalizovana su 24 pacijenata s težom kliničkom slikom, dok je u izolaciji pet pacijenta.

Ukupan broj osoba kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan s blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju u Republici Srpskoj je 142.

U Republici Srpskoj je pod zdravstvenim nadzorom trenutno 2.769 osoba, a nadzor je završen kod 32.179 osoba.