Najviše iz Zvornika
8

U Republici Srpskoj od jučer 105 novih slučajeva koronavirusa, tri osobe preminule

N. V.
UKC Banja Luka (Foto: A. K./Klix.ba)
UKC Banja Luka (Foto: A. K./Klix.ba)
U Republici Srpskoj je u posljednja 24 sata od 602 urađena PCR testa prisustvo koronavirusa potvrđeno kod 105 osoba. Preminule su tri osobe koje su od ranije bile pozitivne na koronavirusom.

Radi se o 63 muške i 42 ženske osobe od kojih je 27 mlađe, 62 srednje i 16 osoba starije životne dobi, izvijestili su iz Instituta za javno zdravstvo RS-a.

Prema mjestu prebivališta 18 osoba je iz Zvornika, 14 iz Banje Luke, 9 iz Rogatice, po 8 iz Višegrada i Bijeljine, 6 sa Sokoca, 5 iz Kotor Varoši, po 4 s Pala, iz Foče, Ljubinja, po 3 iz Dervente, Mrkonjić Grada i Istočnog Novog Sarajeva, po 2 iz Doboja, Modriče, Teslića i Čelinca i po jedna iz Bosanskog Novog, Šipova, Nevesinja, Ribnika, Ugljevika, Kozarske Dubice, Bosanske Kostajnice i Laktaša.

Većina novozaraženih su kontakti osoba kod kojih je već ranije potvrđeno prisustvo virusa.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su tri smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa. Radi se o dva muškarca srednje životne dobi iz Teslića i Zvornika i ženi starije životne dobi iz Doboja.

Do sada je u RS-u potvrđeno 2.918 slučaja koronavirusa, a preminulo je ukupno 137 osoba kod kojih je potvrđen test koronu.

U Republici Srpskoj se do sada oporavilo ukupno 1.468 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 40.395 osoba.

Ukupan broj hospitaliziranih u RS-u je 168, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 45, a u opštim bolnicama 123.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.256 osoba, a nadzor je završen kod 38.528 osoba.