Posljednji podaci
169

U Republici Srpskoj potvrđeno 13 novih slučajeva koronavirusa, ukupno 150 u BiH

S. H.
Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske Alen Šeranić jutros je saopćio najnovije podatke o epidemiološkoj situaciju u tom entitetu, kazavši da je potvrđeno 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od ukupno 41 testiranog uzorka potvrđeno je 13 novih slučajeva. Radi se o osam muškaraca i pet žena. Svi su stabilnog zdravstvenog stanja.

Radi se o šest novih slučajeva u Banjoj Luci, jednom u Laktašima, tri u Bosanskoj Dubici, dva u Bosanskom Brodu i jednom u Tesliću. Ministar Šeranić je rekao da je kod još jedne osobe ponovo izvršeno testiranje i potvrđeno prisustvo virusa, ali da ta osoba ne spada u nove slučajeve.

Time je ukupan broj zaraženih u Republici Srpskoj povećan na 103, a u Federaciji BiH ih je 45 i 2 u Brčko Distriktu, što je ukupno 150 na prostoru BiH.

Od ukupnog broja osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona četiri osobe su u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, dok su ostale osobe u kućnoj izolaciji i njihovo zdravstveno stanje je stabilno.

Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 15.812 osoba.

Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 814 osoba. Takođe, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji 11 osoba pozitivnih na test virusa korona

Po gradovima u BiH to sada izgleda ovako:

Banja Luka - 71, Konjic - 15, Mostar - 7, Laktaši - 6, Kozarska Dubica - 5, Bihać - 5, Zenica - 4, Goražde - 4, Čelinac - 3, Sarajevo - 3, Kneževo - 3, Bijeljina - 3, Modriča - 2, Brčko - 2, Tešanj - 2, Bosanski Brod - 2, Prnjavor - 2, Bosanska Gradiška - 1, Derventa - 1, Novi Travnik - 1, Breza - 1, Orašje - 1, Široki Brijeg - 1, Visoko - 1, Srbac - 1, Teslić - 1, Prijedor - 1, Ribnik - 1.