Raste broj
706

U Republici Srpskoj 16 novooboljelih od koronavirusa, u BiH zaražene ukupno 63 osobe

S.H.P.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Prema posljednjim informacijama broj oboljelih uod koronavirusa u Republici Srpskoj popeo se na 45, potvrdio je ovu informaciju ministar zdravstva Republike Srpske Alen Šeranić.

Kazao je da su danas testirali 50 osoba i da je od tih 50, 16 bilo pozitivno na koronavirus.

"Sve oboljele osobe imale su kontakt s osobama iz inostranstva. Njih 12 je iz Banje Luke i po jedna iz Prijedora, Ribnika, Kozarske Dubice i Bijeljine", rekao je ministar zdravstva RS-a Alen Šeranić.

Od 16 oboljelih deset je žena i šest muškaraca.

"Šest žena je srednje životne dobi, dvije su mlađe životne dobi i dvije su starije životne dobi. O muškaraca pet je srednje životne dobi i jedan mlađe životne dobi. Dvije žene bit će prebačena na odjel oboljelih od koronavirusa i dobrog su zdravstvenog stanja. Osoba iz Prijedora smještena u bolnicu i ima lakšu zdravstvenu sliku, dok je jedna osoba srednje kliničke slike", rekao je Šeranić.

On je naveo da je devet slučajeva vezano za treći klaster u Banjoj Luci.

"Troje od njih 16 je iz Banje Luke, ali su vezani za pojedinačne slučajeve", rekao je on.

U Republici Srpskoj do sada je potvrđeno 45 slučajeva pozitivnih na novi koronavirus, u Banjoj Luci 34, Čelincu dvoje, Laktašima dvoje, Srbcu, Prnjavoru, Ribniku, Modriči, Kozarskoj Dubici, Prijedoru i Bijeljini po jedno.

Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 9.850 osoba koje su doputovala iz područja zahvaćenih virusom. Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 330 osoba.