Humanitarna akcija
429

U rekordnom roku prikupljeno 20.000 maraka za liječenje Emine Hadžić u Turskoj

E. A.
Novac potreban za pretrage i liječenje u Turskoj teško oboljele Goraždanke Emine Hadžić prikupljen je u rekordnom roku nakon što je na našem portalu objavljen apel Humanitarnog udruženja "Svjetlo grada" iz Goražda.
"Provedena je još jedna uspješna humanitarna akcija, ovaj put pomoć za odlazak na pretrage i liječenje u Istanbul, KOC kliniku, Emine Hadžić iz Vitkovića kod Goražda. U rekordnom vremenu, za šest dana prikupljen je potrebni iznos od 20.000 maraka koji će biti dovoljan za pretrage, zračenja, bolnički smještaj, kao i smještaj Emine i pratnje. Hvala svim ljudima dobrog srca. Ova akcija kao i svaka prethodna ruši nacionalne i teritorijalne barijere. Imali smo donacije iz Bratunca, Brčkog, Zavidovića, Sarajeva, Mostara i drugih gradova iz Bosne i Hercegovine, te gotovo iz cijelog svijeta od strane naše dijaspore. Obavještavamo javnost da nema potrebe za daljim uplatama za Eminu koja vam se od srca zahvaljuje i dalje misli da je ovo samo san", poručili su iz Udruženja.

Emina će na put u Tursku krenuti 19. marta, dan kasnije počinju pretrage i ubrzo i PET CT snimak, nakon čega će se utvrditi da li će biti potrebno tretiranje jodom i zračenje.

"Emini želimo sretan put, na zdravlje i brz oporavak! U narednih nekoliko dana mi ćemo na stranicama naše oficijelne facebook stranice objaviti spiskove svih učesnika u ovoj humanoj misiji", kažu u Humanitarnom udruženju "Svjetlo grada".

Emina ima 30 godina i samohrana je majka, a prije pet godina sa dijagnosticiranjem karcinoma štitne žlijezde počela je njena bitka za život.