{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U pripremi snimanje dokumentarno-animiranog filma o stećcima

F
10.5.2015. u 19:37
9
13
U pripremi snimanje dokumentarno-animiranog filma o stećcima
9
U pripremi snimanje dokumentarno-animiranog filma o stećcima
Asocijacija za vizuelne umjetnosti Fenix Art iz Banje Luke nosilac je projekta o srednjovjekovnim nadgrobnim spomenicima, stećcima, u okviru projekta „Dijalog za budućnost“, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.
Projekt obuhvata predprodukciju, produkciju i postprodukciju dokumentarno- animiranog filma o stećcima.

"U toku je faza predprodukcije koja treba da se završi u junu mjesecu. Projektom se podstiče razvoj produkcije animiranog filma, a film bi trebalo da biti prikazan na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Banjoj Luci. Lokacije na kojima će se snimati su područja velikih nekropola: Stolac, Jablanica, Konjic, Sarajevo i Kupres", saopćeno je iz Fenix Arta.

Na osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva BiH i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN), kao i prepoznate potrebe za stvaranjem prostora za dijalog i promociju suživota u BiH, tim UN-a u BiH pod vodstvom rezidentnog koordinatora UN-a i u saradnji sa Predsjedništvom BiH je razvio projekt pod nazivom "Dijalog za budućnost: promocija suživota i različitosti u BiH“ kojeg zajednički provode UNESCO, UNICEF i UNDP.

Projekt "Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Od ukupno 334 prijavljena projektna prijedloga izabrano je 40 koji su podržani.

Od 117 projekata iz kulture, 16 je odobreno za finansiranje.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: