{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U pripremi snimanje dokumentarno-animiranog filma o stećcima

F
10.5.2015. u 19:37
9
13
U pripremi snimanje dokumentarno-animiranog filma o stećcima
9
U pripremi snimanje dokumentarno-animiranog filma o stećcima
Asocijacija za vizuelne umjetnosti Fenix Art iz Banje Luke nosilac je projekta o srednjovjekovnim nadgrobnim spomenicima, stećcima, u okviru projekta „Dijalog za budućnost“, koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine.
Projekt obuhvata predprodukciju, produkciju i postprodukciju dokumentarno- animiranog filma o stećcima.

"U toku je faza predprodukcije koja treba da se završi u junu mjesecu. Projektom se podstiče razvoj produkcije animiranog filma, a film bi trebalo da biti prikazan na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Banjoj Luci. Lokacije na kojima će se snimati su područja velikih nekropola: Stolac, Jablanica, Konjic, Sarajevo i Kupres", saopćeno je iz Fenix Arta.

Na osnovu zajedničke inicijative Predsjedništva BiH i generalnog sekretara Ujedinjenih nacija (UN), kao i prepoznate potrebe za stvaranjem prostora za dijalog i promociju suživota u BiH, tim UN-a u BiH pod vodstvom rezidentnog koordinatora UN-a i u saradnji sa Predsjedništvom BiH je razvio projekt pod nazivom "Dijalog za budućnost: promocija suživota i različitosti u BiH“ kojeg zajednički provode UNESCO, UNICEF i UNDP.

Projekt "Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

Od ukupno 334 prijavljena projektna prijedloga izabrano je 40 koji su podržani.

Od 117 projekata iz kulture, 16 je odobreno za finansiranje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: