{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Prijedoru predstavljeni kandidati SDPBiH

F
12.9.2012. u 20:18
3
4
U Prijedoru predstavljeni kandidati SDPBiH
3
U Prijedoru predstavljeni kandidati SDPBiH
Na predizbornoj tribini SDP-a BiH održanoj večeras u Prijedoru rečeno je da je cilj stranke da udvostruči broj predstavnika u ovom lokalnom parlamentu.
Povjerenik Regionalne organizacije SDP-a BiH Prijedor Enes Suljkanović rekao je da ta stranka u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj trenutno ima 25 odbornika, a cilj je da na predstojećim izborima dobije 32 mandata u općinama i gradovima u tom bh. entitetu.

"U poređenju sa svim prethodnim izborima, sada imamo najveći broj ljudi u Republici Srpskoj, ali i najveći broj mladih u odnosu na ukupan broj kandidata“, rekao je potpredsjednik SDP-a BiH Mirsad Đapo i podsjetio da ova stranka na izbore 7. oktobra izlazi u 111 lokalnih zajednica u BiH s ukupno 2.600 ljudi.

On kaže da je njihov cilj da potvrde rezultate posljednjih općih izbora, ali i da udvostruče broj načelničkih funkcija.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH Svetozar Pudarić rekao je da je u velikom broju lokalnih zajednica cilj ove stranke da dobije takav broj odbornika kako bi bitno uticali na formiranje parlamentarnih većina u lokalnim parlamentima.

Na predizbornoj tribini SDP-a BiH u Prijedoru večeras su se predstavili kandidati ove stranke iz sedam općina koje organizaciono pripadaju prijedorskoj regionalnoj organizaciji ove stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: