{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Prijedoru predstavljeni kandidati SDP-a

13.9.2012. u 12:18
0
4
U Prijedoru predstavljeni kandidati SDP-a
0
U Prijedoru predstavljeni kandidati SDP-a
Sinoć je u prepunom Prijedorskom pozorištu održana centralna tribina regije Prijedor Socijaldemokratske partije BiH. Građanima su predstavljeni kandidati iz sedam opštinskih organizacija ove regije, a o svojim planovima i aktivnostima govorili su nosioci lista svih opštinskih organizacija.
Tribini su također prisustovali i visoki zvaničnici SDP BiH - Enes Suljkanović potpredsjednik RS-a, Mirsad Đapo potpredsjednik SDP BiH, Hamdija Lipovača premijer USK Kantona i Svetozar Pudarić predsjednik Glavnog odbora SDP BiH.

Povjerenik Regionalne organizacije SDP-a BiH Prijedor i potpredsjednik RS-a Enes Suljkanović naglasio je da SDP BiH u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj trenutno ima 25 odbornika, a cilj je da na predstojećim izborima dobije 32 mandata u općinama i gradovima u tom bh. entitetu.

"U poređenju sa svim prethodnim izborima, sada imamo najveći broj ljudi u Republici Srpskoj, ali i najveći broj mladih u odnosu na ukupan broj kandidata", rekao je potpredsjednik SDP-a BiH Mirsad Đapo i podsjetio da ova stranka na izbore 7. oktobra izlazi u 111 lokalnih zajednica u BiH s ukupno 2.600 ljudi. On kaže da je njihov cilj da potvrde rezultate posljednjih općih izbora, ali i da udvostruče broj načelničkih funkcija.

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH Svetozar Pudarić rekao je da je u velikom broju lokalnih zajednica cilj SDP-a BiH da dobije takav broj odbornika kako bi bitno utjecali na formiranje parlamentarnih većina u lokalnim parlamentima.

"Ono što nam daje snagu jeste svakodnevni kontakt s ljudima koji kao i mi vjeruju da samo poštenim radom možemo BiH izvući iz blata. Rast i razvoj organizacije pokazuje da imamo razlog za ovaj optimizam, organizirana snaga koja želi graditi budućnost", poručio je Pudarić. navedeno je u saopćenju SDP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: