Tri bazena
0

FOTO / U Prijedoru otvoren kompleks "Aqua Planet"

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Turističko-ugostiteljski kompleks "Aqua Planet" sa tri bazena, kafe slastičarnicom i pizzerijom otvoren je u petak u prijedorskom naselju Pećani.

Načelnik opštine Prijedor Marko Pavić rekao je da je ovo prvi bazen na području grada, a da je razvojnom strategijom opštine predviđena izgradnja i otvorenog i zatvorenog bazena.

"Ovdje ćemo pokušati uključiti mnogo djece i omladine kroz škole plivanja, kroz obuku neplivača i vaterpolo klub odnosno ovaj objekat bi trebalo da ima mnoge sadržaje koji će privlačiti mlade", rekao je Pavić na svečanosti otvaranja bazena. 
Vlasnik i investitor Ranko Vojinović iz Novog Sada, rodom iz Potkozarja, od 2000. godine u građevinske poslove u Prijedoru uložio je oko dva miliona eura, a izgradnju "Aqua Planeta" započeo je u septembru 2008. godine.
"Planiramo da do kraja ove godine završimo zatvoreni, poluolimpijski bazen, a do kraja 2012. godine hotel sa pet zvjezdica sa 35 soba i apartmana, spa i velnes centrima", najavio je Vojinović.
Otvoreni bazen dimenzija je 50x22x1,9 metara, a pored njega su i dva dječija bazena. Raspolažu svlačionicama, tuševima, ležaljkama i spasilačkom službom.
Sezona kupanja na "Aqua Planetu" počinje danas u podne. Cijena ulaznice za odrasle je 5 KM, za djecu 3 KM, a za cijelu sezonu 120 KM.