Borba protiv automafije
588

U pretresima u Tuzli zaplijenjena oprema za vraćanje kilometraže na automobilima

Piše: A. K.
Foto: MUP TK
Foto: MUP TK
Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK) danas su na području Tuzle izvršili pretres, a tom prilikom je oduzeta oprema koja se koristi za vraćanje kilometar sata na vozilima, odnosno za poništenje kilometraže koju je prešlo prevozno sredstvo.

Kako je navedeno iz MUP-a TK, službenici Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminaliteta, radeći na sprečavanju i rasvjetljavanju krivičnih djela Krivotvorenje isprava, a koja se odnose na nezakonito ispravljanje stanja na kilometar satu vozila, izvršili su pretres na području ovog grada.

"Prilikom pretresa je pronađena i oduzeta veća količina dijagnostičkih kablova, aparata za dijagnostiku vozila, laptop sa softverima za dijagnostiku vozila, mobilni telefoni, računari kao i druga oprema koja se može dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela", istakli su iz MUP-a.

Pretres je obavljen na osnovu naredbe Općinskog suda u Tuzli, a službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK će u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom u Tuzli nastaviti rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju počinjenje krivičnog djela.