BiH
2

U ponedjeljak sjednica Vijeća ministara BiH

FENA
Vijeće ministara BiH sutra će održati redovnu sjednicu na kojoj će, između ostalog, razmatrati nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Sjedinjenih Američkih Država o razmjeni i obostranoj zaštiti tajnih podataka, na zahtjev predlagača Ministarstva sigurnosti.

Na dnevnom redu će se naći i nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o saradnji u oblasti turizma između Vijeća ministara BiH i Vlade Mađarske, predlagač Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

Razmatran će biti i nacrt osnova za vođenje pregovora i zaključivanje Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Portugal o razmjeni i obostranoj zaštiti tajnih podataka, predlagač Ministarstvo sigurnosti i prijedlog odluke o izdvajanju sredstava iz tekuće budžetske rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2013. godinu

Razmatrani će biti i zaključci 57. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH povodom rasprave o izvještajima Ureda za reviziju institucija BiH o reviziji finansijskog poslovanja institucija BiH za 2012. godinu i povodom rasprave o Izvještaju o finansijskoj reviziji Izvještaja o izvršenju budžeta institucija BiH za 2012. godinu

Na sjednici će se naći i zaključci 58. sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH povodom rasprave o stanju ravnopravnosti spolova u BiH.