BiH
0

U ponedjeljak obilježavanje Međunarodnog dana nestalih osoba

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Zajednička komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku održat će u ponedeljak posebnu sjednicu u povodu obilježavanja 30. augusta, Međunarodnog dana nestalih osoba, nastojeći tom pitanju dati posebnu važnost u trenutku kada se još traga za 13.000 nestalih u BiH.

Sjednicu, koja će biti održana u saradnji s Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, ICMP-om i Institutom za nestale osobe (INO), otvorit će predsjedavajuća Zajedničke komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku Lejla Klokić, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Tokom skupa prisutnima će se obratiti i predstavnici porodica nestalih, predsjedavajući Kolegija direktora Instituta za nestale osobe Amor Mašović, direktorica Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP) Kathryne Bomberger, predsjedavajući UN-ove Radne grupe za prisilne i nedobrovoljne nestanke UN-a Jeremy Sarkin i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović.