Načelno zakazan za 11 sati
0

U ponedjeljak moguć sastanak političkih lidera u Sarajevu

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Održavanje sastanka lidera političkih partija o formiranju vlasti, koji je najavljen za ponedjeljak u Sarajevu, nije isključeno, a da li će do njega zaista doći odlučit će na licu mjesta predstavnici stranaka koje su budu odazvale pozivu, izjavio je Srni Veso Vegar, portparol HDZ-a 1990, stranke koja koordiniše organizaciju ovog sastanka.

"Ako dođu pozvani bit će sastanka. Mi se pripremamo kao da će ga biti", rekao je Vegar, dodavši da SDA još nije potvrdila dolazak.

On je dodao da je na ovom sastanku i dalje neupitno učešće SNSD-a, SDS-a, HDZ-a, HDZ-a 1990, predstavnici Saveza za bolju budućnost BiH su izrazili spremnost da učestvuju, dok se SDP BiH nije odazvao sastanku, kao ni Stranka za BiH, koja je ovaj prijedlog još ranije odbacila.

Sastanak je zakazan za 11 sati u zgradi institucija BiH.

Portparol SDA Salmir Kaplan izjavio je ranije Srni da će ova stranka, ukoliko se stvore potrebni preduslovi, u utorak, 11. januara, na sastanku lidera najačih političkih partija u BiH izaći sa svojim prijedlogom za formiranje vlasti.

Kaplan je pojasnio da se SDA iz tih razloga nije odazvala na sastanak lidera koji je najavljen za ponedjeljak, 10. januara i da je predlagala da sastanak predstavnika političkih stranaka u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH bude održan na nivou predsjednika tih partija.