BiH
0

U petak potvrđivanje novog sastava Vijeća ministara BiH?

FENA
Vjekoslav Bevanda (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Vjekoslav Bevanda (Foto: Edin Puzić/Sarajevo-x.com)
Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na kojoj bi trebalo biti potvrđeno imenovanje ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH, zakazana je za petak, 10. februara u 13 sati.

Međutim, iz Parlamentarne skupštine BiH ističu da, ukoliko ne budu ispunjeni poslovnički uvjeti za održavanje sjednica će biti otkazana.

Proceduri u parlamentu prethodi završetak provjere predloženih kandidata za ministre i zamjenike ministara u Vijeću ministara BiH koju vrši SIPA.

Glasnogovornica SIPA-e Željka Kujundžija kazala je danas Feni da su završili najveći dio posla.

"Ostalo je još nešto malo. Očekujemo da će to biti u narednim danima konačno gotovo i da ćemo obavijestiti podnositelja zahtjeva", kazala je Kujundžija.

U ovom momentu, dodala je, SIPA nije još završila provjere, ostao je još jedan manji dio da pristignu odgovori i da se to kompletira.

Kujundžija je ranije kazala Feni da je SIPA dobivala sukcesivno, 24., 26. i 27. januara zahtjeve od predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH za provjeru 19 kandidata za ministre i za zamjenike ministara, te da je zahtjevu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH dala potpuni prioritet.