Boračko jezero
0

U petak počinje 2. BH Ninja akademija

Sarajevo-x.com
Na Boračkom jezeru, 20 km od Konjica od petka, 31. jula do 2. avgusta održat će se 2. "BH Ninja akademija" i "Ninja Day".

Od 190 učesnika, koji će se družiti i zabavljati na jezeru, 30 je djece koja su učestvovala u nagradnoj igri "Ninja DVD", 40 roditelja/staratelja, 120 učesnika kampa izviđača Zenice i 30 animatora i volonterskog osoblja koji će se brinuti za sigurnost i dobru zabavu uz fizički, duhovni, emotivni i kreativni razvoj učesnika.

Ekskluzivni događaj na kojem žele biti sva djeca i ovog puta ima za cilj okupljanje obožavatelja Ninja kornjača iz različitih sredina sa teritorija cijele Bosne i Hercegovine, koji će zajedno sarađivati, razvijati timski duh i sa svojim vršnjacima iz Zenice provesti nezaboravan vikend sa nepobjedivim Ninja kornjačama u prirodi.

Učesnici će naučiti da na kreativan način upoznaju i istražuju prirodu, vole je i brinu se o njoj, ističu organizatori. Bit će podučava i tome kako se snalaziti u prirodi i biti svjesni njenih vrijednosti i opasnosti.

U petak je predviđen dolazak učesnika i roditelja u periodu od 16. do 18 sati, njihov smještaj, podjela majica i dogovori o daljem radu.

U 19 sati je večernji zbor, te upoznavanje učesnika sa dnevnim programom i stručnim službama domaćina.

Svečana ceremonija otvaranja akademije predviđena je za 21 sat, kada će biti otvoreno i kino koje će prikazivati film o Ninja kornjačama, te niz drugih aktivnosti u kojima će djeca sigurno uživati.

Vezani članci