Od 18 do 2:30 sati
155

U petak obustava saobraćaja kod hotela Holiday zbog svečanog otvaranja SFF-a

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zbog svečanog otvaranja Sarajevo Film Festivala, sutra će od 18 do 02.30 sati biti privremeno obustavljen saobraćaj u ulici Zmaja od Bosne smjer Baščaršija Ilidža desna saobraćajna traka na dijelu od spoja sa ulicom Franca Lehara do skretanja prema hotelu Holiday.

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od privremene obustave saobraćaja, osim tramvajskog i vozila organizatora.

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u prestale saobraćajne trake vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Rješenje kojim je odobrena Udruženju Obala art Centar privremena izmjena režima saobraćaja na ovoj lokaciji donijelo je Ministarstvo saobraćaja KS.

Također, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a radi realizacije programa SFF-a doći će do privremene obustave saobraćaja u ulicama Zelenih Beretki i Branilaca Sarajeva u periodu od 11. do 18. augusta 2017. godine u vremenu od 17:00 – 24:00 sati, a zbog čega će autobuske linije za Podhrastove, Bare, Koševsko Brdo i Breku umjesto sa Doma Armije polaziti sa terminala Park.

SFF