{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Parlamentu BiH danas tematska sjednica o pravima LGBT osoba

F
19.5.2015. u 08:10
12
84
U Parlamentu BiH danas tematska sjednica o pravima LGBT osoba
12
U Parlamentu BiH danas tematska sjednica o pravima LGBT osoba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zajednička komisija za ljudska prava Parlamentarne skupštine BiH danas će u Sarajevu, povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije, organizirati tematsku sjednicu.
Sjednica je posvećena podizanju svjesti o ljudskim pravima LGBT osoba, te stvaranju prostora za dijalog u BiH i korak naprijed ka demokratskom i tolerantnom bh. društvu lišenom diskriminacije i predrasuda.

Tom prilikom, Sarajevski otvoreni centar predstavit će godišnji izvještaj o stanju ljudskih prava LGBT osoba u BiH u 2014. godini.

Na sjednicu su pozvani predstavnici Parlamentarne skupštine BiH, Vijeća ministara BiH (Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva pravde BiH), Institucije ombudsmena za ljudska prava u BiH, Narodne skupštine Republike Srpske, Parlamenta Federacije BiH i Skupštine Brčko Distrikta BiH, ambasada u BiH, Vijeća Evrope u BiH, Misije OSCE-a u BiH, UNDP-a, kao i drugih nevladinih i međunarodnih organizacija koje djeluju na prostoru Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: