{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Općini Novi Grad bit će popravljeni krovovi tri osnovne škole

6.3.2013. u 16:43
82
8
U Općini Novi Grad bit će popravljeni krovovi tri osnovne škole
82
U Općini Novi Grad bit će popravljeni krovovi tri osnovne škole
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisao je sa Selverom Sinanovićem, direktorom firme Mont gradnja iz Sarajeva, ugovor o izvođenju radova na sanaciji krovova tri osnovne škole s područja Novog Grada.
Radi se o sanaciji krovova na objektima Osnovne škole "Fatima Gunić", fiskulturnoj sali Osnovne škole "Meša Selimović", na Alipašinom Polju i Osnovnoj školi "Umihana Čuvidina" u Boljakovom Potoku.

Planirano je da se uradi sanacija kompletnog krova na objektu OŠ "Fatima Gunić", koji je u veoma lošem stanju i godinama prokišnjava. Zbog toga se dio školskih učionica već duže vrijeme ne koristi.

Sanacija dijela krova raditi će se i na objektu OŠ "Meša Selimović", odnosno krova fiskulturne sale, dok će se na objektu OŠ "Umihana Čuvidina" uraditi zamjena kompletnog krova od salonita limenim krovom. Radovina sva tri objekta bi trebali biti završeni za dva mjeseca.

"Finansijska sredstva za realizaciju ovih projekata bila su planirana i u prošlogodišnjem Budžetu Općine Novi Grad, ali zbog deficita u Budžetu nisu realizirana", riječi su načelnika Efendića.

On je pojasnio da je procedura javne nabavke završena prije početka građevinske sezone, te izrazio zadovoljstvo što će se realizirati sanacija krovova tri osnovne škole, koji već duže vrijeme predstavljaju problem učenicima i nastavnom osoblju.

Aziz Mulahmetović, direktor škole "Umihana Čuvidina", izrazio je zahvalnost Općini Novi Grad na tome što je prepoznala značaj ovog projekta i pokrenula njegovu realizaciju.

"Općina Novi Grad značajno ulaže u obrazovanje, a to je najisplativiji vid ulaganja, ulaganja u budućnost naše djece. Radujem se realizaciji ovog projekta i nadam se da će se uskoro raditi i utopljavanje naše škole i zamjena dotrajale stolarije", rekao je Mulahmetović.

Ukupna vrijednost navedenih radova iznosi oko 230.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: