{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U oktobru kraj radova na budućoj zgradi Općinskog suda u Mostaru

F
7.8.2014. u 15:08
2
0
U oktobru kraj radova na budućoj zgradi Općinskog suda u Mostaru
2
Tekući projekt rekonstrukcije zgrade stare IV Osnovne škole, buduće zgrade Općinskog suda u Mostaru koja se finansira sredstvima vlade Kraljevine Norveške u iznosu od 2,15 miliona KM i vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona u iznosu od milion KM, ulazi u završnu fazu, saopćeno je iz Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH).
Foto: SRNA
Foto: SRNA


Planirano je da radovi na rekonstrukciji nove zgrade Općinskog suda u Mostaru budu završeni u toku oktobra 2014. godine.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


Općinski sud u Mostaru je trenutno smješten u objektu koji ne odgovara potrebama suda u smislu nedovoljnog prostora u odnosu na postojeću sistematizaciju i zahtjeve stranaka. Rekonstrukcijom zgrade u kojoj će biti smješten Općinski sud u Mostaru dobit će se četiri potpuno opremljene sudnice, funkcionalna i strankama pristupačna pisarnica u prizemlju, arhiv u podrumu s direktnim pristupom pisarnici, dovoljan broj kancelarija za sudije na prvom spratu i u potkrovlju, kontrola na ulazu koji će ujedno biti prilagođen osobama s invaliditetom, prostor za sudsku policiju, info pult, lift za više spratove, restoran i sistem grijanja i hlađenja s geotermalnim izvorom energije. Ovom rekonstrukcijom dobiće se funkcionalno organiziran prostor suda te će se u potpunosti moći odgovoriti svim zahtjevima stranaka.

Foto: SRNA
Foto: SRNA


VSTV BiH će, kako stoji u saopćenju, nastaviti implementirati projekte rekonstrukcije i modernizacije zgrada pravosudnih institucija koje imaju hitnu potrebu za takvom intervencijom kako bi se dugotrajno riješio problem smještajnog kapaciteta i omogućio efikasniji rad sudova i tužilaštava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: