Veselje za klizače
213

U obnovljenom ilidžanskom Velikom parku otvorena Zimska čarolija

M. G.
Ledena ploha postavljena u Velikom parku na Ilidži, otvorena je danas u dobroj atmosferi uz veliki broj malih i velikih klizača.

Veselje je to za sve ljubitelje zimskih sportova, a novi prostor klizališta dobio je sve pohvale prisutnih klizača. Velika ledena ploha na otvorenom i specifične svjetlosne dekoracije "namamile" su danas brojne građane.

"Ilidža živi svoju prazničnu bajku. Na radost svih ljubitelja klizanja od danas na Ilidži ponovo uživamo u zimskim čarima. Najmlađi Ilidžanci nisu krili radost i uzbuđenje zbog sadržaja u kojem će uživati u narednim danima. Svi su dobrodošli", rekao je Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža, uz iskrene želje da sezona na ledu prođe bez povreda.

S obzirom na činjenicu da je Veliki park uspješno obnovljen sigurno da je ambijent za klizanje poprimio jednu posve novu dimenziju posebno u noćnim satima, a za sve posjetioce klizanje je danas besplatno.

I ove godine cijene za korištenje leda i klizaljki za sve one koji ih nemaju bit će simboličnog iznosa kako bi svi mogli biti dio Zimske čarolije.

Korištenje ledene plohe i iznajmljivanje klizaljki u trajanju od 45 minuta i ove će godine koštati dvije konvertibilne marke, dok će svi posjetioci koji dođu s vlastitim klizaljkama 45 minuta na ledu plaćati 1 KM.