{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U NSRS ni nakon četiri sata nije usvojen dnevni red sjednice

F
17.10.2017. u 15:17
2
55
U NSRS ni nakon četiri sata nije usvojen dnevni red sjednice
2
U NSRS ni nakon četiri sata nije usvojen dnevni red sjednice
U Narodnoj skupštini RS-a ni nakon četiri sata rada nije usvojen dnevni red.
Poslanici opozicije traže da se stavi van snage odluka o razrješenju glavnog revizora Duška Šnjegote, jer bi se time deblokirao rad Glavne službe za reviziju javnog sektora RS-a.

RS od 12. oktobra nema glavnog revizora, niti njegovog zamjenika, jer su na sjednici Narodne skupštine 13. septembra, Duško Šnjegota i Darko Pejić razriješeni tih dužnosti i nije poznato ko će poslanicima obrazložiti spomenute dokumente, niti kako će se prevazići postojeći problem u rukovođenju Glavnom službom revizije.

Traže da se razmatra njihov prijedlog rezolucije o starteškim ciljevima RS-a do 2023., a odnos prema vojnim savezima je samo jedno od tema u tom dokumentu.

Poslanik NDP Dragan Čavić je pojasnio da se predloženom rezolucijom definišu i određeni politički ciljevi, mjere za rast ekonomije, restruktuiranje BDP-a, poreske olakšice te potreba reforme institucija za provođenje zakona, utvrđivanje porijekla imovine izabranih osoba, te borbu protiv kriminala i korupcije...

Zatražili su i infomaciju o ponašanju pripadnika MUPRS-a i, kako navode, fizičkom sprečavanju opozicije da prisustvuju sjednici parlamenta 13. septembra.

Tvrde da se ovo pitanje mora riješiti kako bi Narodna skupština RS-a mogla da nastavi rad.

Prethodno su poslanici opozicije u više navrata upozoravali da je prekršen skupštinski Poslovnik, jer nije dostavljen na izjašnjavanje zapisnik sa sporne prošle sjednice, kojoj nisu prisustvovali.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da imate šansu biste li se iselili iz BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: