{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Novom Sarajevu bi umjesto zgrade MUP-a mogao osvanuti novi stambeno-poslovni objekt

20.7.2018. u 13:57
49
38
U Novom Sarajevu bi umjesto zgrade MUP-a mogao osvanuti novi stambeno-poslovni objekt
49
Na atraktivnoj lokaciji u Novom Sarajevu, tačnije u Kolodvorskoj ulici, bi umjesto zgrade MUP-a KS mogao biti izgrađen još jedan stambeno-poslovni objekt.
Vlada KS je na jučerašnjoj, 135. sjednici trebala razmatrati odluku o prenosu prava korištenja građevinskog zemljišta KJKP Vodovod i kanalizacija u Novom Sarajevu na korištenje Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, ali je premijer Adem Zolj povukao tačku s dnevnog reda.

Prvo talovi, onda sigurnostU MUP-u KS su zbog takve odluke premijera Zolja ogorčeni, naročito zbog činjenice da lokacija za izgradnju zgrade MUP-a nije osigurana, iako su sredstva za početak izgradnje zgrade predviđena u ovogodišnjem budžetu Kantona Sarajevo.

Uprava KJKP Vodovod i kanalizacija se, kako saznajemo, protivi tome da se atraktivno zemljište u Novom Sarajevu, tačnije u Kolodvorskoj ulici, da MUP-u KS, jer se preko Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova na toj lokaciji planira izgraditi stambeno-poslovna zgrada.

Ministru unutrašnjih poslova Vedranu Mulabdiću je na sastanku s predstavnicima Komunalne privrede, prema našim saznanjima, rečeno da je rukovodstvo KJKP Vodovod i kanalizacija dobilo dobru ponudu od Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stambeno-poslovne zgrade.

Izvori iz MUP-a KS, koji su izrazili želju da ne otkrivamo njihov identitet, poručili su kako su premijeru Zolju i njegovim stranačkim kolegama iz VIK-a bitniji talovi za stambeno-poslovnu zgradu od sigurnosti i rješenja lokacije i objekta za policiju.

Vrijeme curi, ViK-u se ne žuriPredsjednik UO Sindikata policije KS Mirza Hadžiabdić kazao je za Klix.ba da je KJKP Vodovod i kanalizacija zemljište u Kolodvorskoj ulici dobilo 1978. godine kako bi tu bio napravljen dispečerski centar, što nikad nije urađeno.

"S druge strane, zgrada u kojoj je trenutno sjedište MUP-a je pod restitucijom. Zgrade Saobraćajne policije i Treće PU - Novo Sarajevo su na lokacijama koje su već prodate i morat će biti izmještene - uklonjene", rekao je Hadžiabdić.

Napomenuo je da su prvi put u historiji u budžetu planirana sredstva za izgradnju zgrade MUP-a, ali da strahuje da bi to ponovo moglo biti opstruirano.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: