Olimpija Run Fest
8

U nedjelju u centru Sarajeva parcijalna obustava saobraćaja od 9:15 do 11:45 sati

S.H.P.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Sarajevo će sutra, 1. septembra biti domaćin sedmog izdanja najstarije utrke samo za žene "Avon Djevojke na trčanju“ te četvrtog izdanja dječije utrke "Nesquik Kids Run“. Tim povodom će saobraćaj u ulici Vrbanja (od raskrsnice sa ulicom Vilsonovo šetalište do spoja sa ulicom Hiseta i Zmaja od Bosne) biti obustavljen od 9:15 do 11:45 sati.

Utrke će se održati u sklopu najmasovnijeg festivala trčanja u BiH, Olimpija Run Fest, te okupiti preko hiljada trkačica i mališana, s ciljem promocije zdravih životnih navika još od najranije dobi te borbe protiv diskriminacije žena u sportu ali i drugim sferama života.

"Utrke će biti društveno odgovornog karaktera, te će ovom prilikom organizator utrke, Udruženje Marathon Sarajevo, uručiti i novčanu donaciju Udruženju osoba oboljelih od tumora "Rubin“ iz Hadžića. U utrci će učestvovati i preko 20 članica Udruženja za podršku osobama sa intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo "Oaza“, kojima je ovom prilikom organizator poklonio besplatno učešće u utrci", stoji u saopćenju.

Za sve one koji žele i sami učestvovati u društveno odgovornim inicijativama Olimpija Run Fest- a, tu je i projekat "Trčimo zajedno za dječiji osmijeh“ organiziran u saradnji Fondacije za podršku i razvoj mentorskih programa "Stariji brat, starija sestra", Udruženja za prevenciju ovisnosti "NARKO-NE " i Udruženja "Marathon Sarajevo", prilikom kojeg će učesnici svih utrka u sklopu Olimpija Run Festa prodavati svoje kilometre s ciljem prikupljanja donacije za program “Stariji brat, starija sestra”.

Više informacija o samom programu te načinu učešća u kampanji dostupno je na njihovoj Facebook stranici.

"Tim Udruženja Marathon Sarajevo poziva sve zainteresirane građane i građanke da uzmu učešće u utrci ili pak podrže dame i mališane svojim prisustvom i pozitivnom energijom sutra u 10:00h ispred SCC centra i na Vilsonovom šetalištu", stoji u saopćenju.

Prijave za utrke su moguće još danas, u prostorijama Bosanskog kulturnog centra, od 11 do 17 sati te, ukoliko limit utrka ne bude popunjen, sutra, na štandu Udruženja Marathon Sarajevo, ispred SCC-a, od 8:45 do 9:45 sati. Više informacija o utrkama dostupno je na Sarajevo Marathon.

Projekat su podržali: generalni sponzori Avon Nestlé, Olimpija, Sarajevo City Centar, Mikrokreditno društvo IuteCredit BH, Hyundai, Garmin, Always, Venus, Mattell, Cinema City, Biona, Zlatara Sofić, Metaphysika, Kids Info, Bosanski kulturni centar te medijski pokrovitelji Klix.ba, Antena Sarajevo i Radio Mix.