BiH
4

U nedjelju Porodični dan u "Pionirskoj dolini"

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Svi zainteresirani građani, a posebno roditelji s djecom, moći će u nedjelju, 25. septembra, povodom svečanosti "Porodični dan" besplatno ući u Rekreacionozabavni centar "Pionirska dolina" i zoo vrt.

" 'Porodični dan' za građane Kantona Sarajevo, ali i sve goste koji odluče pridružiti se svečanosti u jedinom zabavnom centru ovakve vrste u našem gradu, poklon je i zajednički projekt preduzeća 'Park', Općine Centar i Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice KS", kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza.

Kapija "Pionirske doline" bit će otvorena već u 7.30 sati, a od 12.00 do 14.00 sati za svu djecu koja dođu bit će organizirana likovna radionica.

"Radionicu će voditi poznati sarajevski slikar Sulejman Memo Haljevac. Pribor za crtanje, kao i ostale materijale osigurat će Općina Centar", istaknula je.

Po njenim riječima, "Porodični dan" u RZC "Pionirska dolina" i zoo vrt je prilika i za predstavljanje novih "stanovnika" zoološkog vrta, koji od nedjelje postaje i mjesto uzgoja i očuvanja autohtonih pasmina golubova s područja BiH.

"Tom prilikom će biti ozvaničen i završetak izgradnje golubarnika u kojem će, zahvaljujući pomoći Ekološkog društva za zaštitu i uzgoj ptica iz Sarajeva biti smještene autohtone pasmine golubova", kazala je Hamza.

Druženje za sve članove porodice, uživanje u prirodi, uređenom, čistom i sigurnom prostoru, igra i zabava na dječijim igralištima, posjeta životinjama u zoološkom vrtu, vožnja i rekreacija u voziću, gumenom gradu, vrtešci, autodromu i drugim rekvizitima prilika su i da djeca, mladi, njihovi roditelji, kao i svi ostali gosti provedu prvu nedjelju ove jeseni u "Pionirskoj dolini".