BiH
24

Sarajlije svih uzrasta uživali u Porodičnom danu na Vilsonovom šetalištu

Klix.ba
Općina Novo Sarajevo i ove godine je na Vilsonovom šetalištu organizirala tradicionalni Porodični dan.

Porodični dan je trajao od 17.00 sati pa sve do 21.00 sat. Ovogodišnje 11. veliko porodično druženje imalo je za cilj pružiti građanima zabavu, edukaciju, rekreaciju i upoznavanje sa organizacijama i udruženjima koje djeluju na području općine Novo Sarajevo.

Kao i prethodnih deset godina, Općina Novo Sarajevo pripremila je raznovrsne i zanimljive sadržaje i bogat zabavni program za sve generacije. Između ostalog, organizirana je nagradna igra za građanena Otvorenoj sceni. 

Ispred scene bili su ponuđeni različiti zabavni sadržaji za najmlađe, duž Vilsonovog šetališta vozio se veseli vozić i održane se raznovrsne radionice i sportska takmičenja za sve generacije sugrađana.

Nagradnu igru organizirao je i Centar za zdravo starenje Novo Sarajevo sa ciljem promocije zdravih stilova života, ali i humanitarnu akciju namijenjenu Roditeljskoj kući u Sarajevu.

Na Otvorenoj sceni nastupili se, između ostalih, Irnes Divjan & Aka, te KUD „LOLA“, kao i plesni studio „Lucca Dance“ i Drum orchestra.

Na štandu Općine Novo Sarajevo građani su imali priliku za upoznavanje sa aktivnostima Općine, kao i razgovor uz kafu i osvježenje sa općinskim načelnikom i njegovim saradnicima.