Tehnički neispravno 37 autobusa
0

U naselju Trn gorio autobus banjalučkog Autoprevoza

Piše: D. T.
Danas se oko 13:30 sati u laktaškom naselju Trn zapalio autobus banjalučkog preduzeća Autoprevoz, a prilikom požara nije bilo povrijeđenih, potvrdili su portalu Sarajevo-x.com u policiji.

Uzroci izbijanja vatre se još se utvrđuju, a svjedoci požara su nam ispričali da se u jednom trenutku zapalio motor na zadnjem dijelu autobusa.

“Izgorjelo je nekoliko zadnjih sjedišta i šajba, a povrijeđenih, na svu sreću, nije bilo”, rekli su nam svjedoci današnjeg požara.

Oni su naveli da, zahvaljujući brzoj intervenciji vozača i vatrogasaca, autobus nije u potpunosti izgorio.

Istovremeno, iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka je danas saopšteno kako je krajem prošle sedmice organizovana akcija pregleda tehničke ispravnosti autobusa u Banjoj Luci.

“Službenici policijskih stanica na području CJB Banja Luka su petak od 7 do 16 sati proveli akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu tehničke ispravnosti autobusa”, istakli su u policiji.

U akciji su kontrolisana 134 autobusa, a zbog sumnje da su tehnički nesipravni, na vanredni tehnički pregled je upućeno 58 autobusa.

“Utvrđeno je kako je 37 autobusa tehnički neispravno, dok se četiri vozača autobusa nisu odazvala na upućeni vanredni tehnički pregled, zbog čega su sankcionisani”, rekli su u CJB Banja Luka, dodajući da će slične akcije biti nastavljene i u narednom periodu.