Crna hronika
0

B. Luka: Autobus sletio zbog poledice, nema teže povrijeđenih

Piše: D. T.
Niko od povrijeđenih prilikom jutrošnjeg slijetanja gradskog autobusa kod osnovne škole u Konotarima kod Banje Luke nije životno ugrožen, potvrđeno je portalu Sarajevo-x.com na mjestu nesreće.
Foto: Davorin Tomić/Sarajevo-x.com
Foto: Davorin Tomić/Sarajevo-x.com
U autobusu preduzeća Central, koji se, kako saznajemo, kretao prema Banjoj Luci, bilo je troje putnika i vozač, a svima su konstatovane lakše povrede.

''U trenutku nesreće u autobusu su, uz vozača, bile dvije šesnaestogodišnjakinje i dvadesetogodišnji mladić, svi iz okoline Banje Luke. Oni su poslije slijetanja bili vidno prestrašeni, ali niko nije teže povrijeđen'', rekli su za Sarajevo-x.com mještani Konotara koje smo zatekli na mjestu nesreće.

Podsjećamo, autobus je jutros, oko osam sati, izletio sa ceste i prevrnuo se nedaleko od osnovne škole u ovom banjalučkom naselju.

Iako u policiji navode da će tačan uzrok nesreće biti utvrđen naknadno, nezvanično saznajemo da se sve dogodilo zbog poledice i brzine koja nije bila prilagođena vremenskim uslovima.

''Vozač je ispričao da je u krivini izgubio kontrolu nad autobusom koji je izletio s puta, a zatim se prevrnuo na lijevu bočnu stranu”, rekli su nam mještani.

Foto: Davorin Tomić/Sarajevo-x.com
Foto: Davorin Tomić/Sarajevo-x.com

Kako saznajemo, vozač autobusa B.Š. (52) je odmah nakon nesreće podvrgnut alkotestu i u njegovom organizmu nije evidentirano prisustvo alkohola.

Troje mladih su pušteni kući nakon ukazane ljekarske pomoći u Univerzitetsko kliničkom centru Banja Luka.

Za vrijeme obavljanja policijskog uviđaja u Konotarima nije bilo obustvaljanja saobraćaja. U policiji su nam rekli da će autobus biti poslat na vještačenje, kako bi se provjerila njegova tehnička ispravnost.