{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Narodnoj kuhinji u Tuzli iftari 600 postača

29.7.2013. u 21:45
0
34
U Narodnoj kuhinji u Tuzli iftari 600 postača
0
Narodna kuhinja "Imaret" iz Tuzle, koja egzistira u sklopu Regionalnog odbora Merhameta, svakodnevno nahrani 3.450 ljudi iz nekoliko gradova Tuzlanskog kantona. U mjesecu ramazanu, kako su nam rekli u narodnoj kuhinji, svakodnevno se pripremi i 600 obroka za postače koji su redovni korisnici njihovih usluga.
U prostorijama kuhinje, u nekadašnjoj sali Ekspres restorana, stotinak postača iftari svake večeri, dok se pripremi blizu 500 paketa koje aktivisti Imareta dijele postačima na terenu.

"Postim od malih nogu i postit ću dok mogu. Nekada su se u mojoj kući pripremali iftari, ali kako smo postali socijalno-ugrožena porodica primorani smo da koristimo usluge narodne kuhinje. Zahvaljujem se dobrim ljudima koji pomažu rad kuhinje, ali prije svih našim kuharicama i drugom osoblju koje nas svakodnevno pazi", govori nam Tuzlanka koja nije željela otkriti svoj identitet.

Pored iftara koji se spremaju korisnicima kuhinje, Imaret je u ramazanu pripremio i namjenske iftare. Večeras su iftarili članovi šehidskih porodica, a prethodnih dana porodice ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca i drugih udruženja.

Iz Imareta upozoravaju kako su smanjene zalihe hrane zbog čega nisu otvoreni novi punktovi u Tuzli i Gračanici. Rad kuhinje pomaže Vlada TK, a u 2013. godini je predviđena donacija od 100.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: