BiH
20

U narednih nekoliko mjeseci održat će se Kongres Demokratske fronte

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Kako saznaje Klix.ba, Demokratska fronta u narednih nekoliko mjeseci održat će Kongres na kojem će biti izabrani Glavni odbor, predsjednik i Nadzorni odbor stranke.

Prema Statutu ove stranke, mandat trenutnog sastava predsjedništva Demokratske fronte na čelu sa Željkom Komšićem trajati će do održavanja prvog Kongresa stranke koji će sigurno biti održan u narednih nekoliko mjeseci.

Kako nam je nezvanično potvrđeno, Demokratska fronta formirala je organizacioni komitet koji će biti zadužen za organizaciju prvog kongresa političke stranke koja trenutno čini parlamentarnu većinu na državnom i entitetskom nivou.

Željko Komšić, nekadašnji član Predsjedništva BiH i aktuelni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, nakon što je 2012. godine napustio SDP BiH zbog neslaganja sa odlukama tadašnjeg rukovodstva SDP-a, 7. aprila 2014. godine osnovao je novu političku stranku koja je nazvana Demokratska fronta BiH.

Na Općim izborima 2014. godine ova politička stranka osvojila je ukupno 128.245 glasova u Federaciji BiH što ju je učinilo drugom najjačom političkom strankom, poslije Stranke demokratske akcije (SDA) u Federaciji BiH.