BiH
6

U Mrkonjić Gradu pronađena veća količina oružja

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U porodičnoj kući koju koristi D.Š. (1991.) u mjestu Gornji Šehovci, u općini Mrkonjić Grad, pronađena je veća količina oružja.

Oružje je pronađeno nakon što su Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Mrkonjić Grad jučer postupili po anonimnoj prijavi da se vrši krivično djelo organizovanog kriminala trgovine oružjem, a da je osumnjičeni iz Mrkonjić Grada.

"Na osnovu naredbe Osnovnog suda Mrkonjić Grad, izvršen je pretres kuće, vozila i drugih prostorija koje koristi D.Š. te su pronađene automatske puške, mitraljez, pištolji i više komada municije različitog kalibra", saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Osumnjičeni je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Također, saslušano je više osoba i prikupljeno dovoljno dokaza koji upućuju da je D.Š. izvršio spomenuto krivično djelo.

O svim okolnostima obaviješteno je Okružno tužilaštvo Banja Luka, kojem će protiv osumnjičenog u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.