SABNOR BiH
1.8k

U Mostaru predložili izmjenu naziva Titove ulice. Antifašisti poručuju: To je atak na državu

G. Š.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Izmjena naziva Titove ulice u Mostaru je danas vruća tema pred gradskim vijećnicima toga grada o kojoj će se raspravljati na prijedlog Hrvatske republikanske stranke (HRS), koja je unijela nemir među brojne građane i čuvare antifašističkih vrijednosti.

Predsjednik SABNOR-a Bosne i Hercegovine Sead Đulić za naš portal kaže kako je uklanjanje Titovog imena iz naziva mostarske ulice nedopustivo ida je to atak na državu i državnost Bosne i Hercegovine, što antifašisti neće dozvoliti.

"Mi ne bi mogli pričati o Bosni Hercegovini da nije bilo tog čovjeka. Dakle njegovom intervencijom i njegovom zaslugom je 1943. godine obnovljena državnost Bosne i Hercegovine. Skinuti njegovo ime iz naziva ulice u Mostaru, kao što su radili u nekim drugim gradovima je atak na državu i na državnost Bosne i Hercegovine", kazao je Đulić za Klix.ba ogorčen činjenicom da se takva tema u Mostaru uopće mogla otvoriti.

Ako se usvoji odluka da se iz naziva ulice ukloni Titovo ime kako je poručio, antifašisti će napraviti veliki haos i organizirati nezapamćene proteste.

"Normalno da stranke koje baštine ideologije poražene 1945. godine od Titovih partizana čine sve kako bi uklonili svaki trag pobjednika antifašističke koalicije iz 1945 godine, to su budalasta ustaška posla. Mi to nećemo dozvoliti", poručio je Đulić iz Mostara.