BiH
0

U Mostaru predavanje Stephanie Foster

FENA
Mostar
Mostar
Međunarodna stručnjakinja u oblasti učestvovanja žena u politici Stephanie Foster održat će sutra, 27. aprila, s početkom u 11 sati u Hotelu "Ero" u Mostaru predavanje na temu "Izgradnja liderskih kapaciteta žena u politici, nevladinom sektoru, gospodarstvu, medijima i vladi".

Foster će boraviti u Bosni i Hercegovini do 27. aprila, a njen posjet je dio kontinuiranih napora Ambasade SAD-a na promoviranju jednakosti i osnaženja uloge žena u bosanskohercegovačkom društvu.

Tokom posjeta Sarajevu, Mostaru i Banjoj Luci, Foster će učestvovati u nizu programa koji imaju za cilj pružiti pomoć razvoju liderskih sposobnosti žena u društvenom i političkom životu Bosne i Hercegovine.

Dio njenog programa bit će i razgovori te razmjena iskustava s predstavnicama nevladinih i vladinih organizacija, kao i ostalim predstavnicima bh. društva o trenutnoj ulozi žena u BiH, kao i pronalaženje najboljeg načina za pružanje pomoći ženama u bh. društvu.

Ovaj program provodi se u partnerstvu s organizacijama civilnog društva, kao što su Infohouse iz Sarajeva, Froma F iz Mostara, Helsinški parlament građana iz Banja Luke te drugim organizacijama.

Izjave za medije bit će upriličene u 12, 45 sati u Hotelu "Ero".