{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Mostaru počeli Prvi susreti žena Bošnjakinja

F
28.4.2012. u 12:33
15
U Mostaru počeli Prvi susreti žena Bošnjakinja
15
U Mostaru počeli Prvi susreti žena Bošnjakinja
Mostar
"Bosanskom sinijom" na kojoj su se našla tradicionalna slatka jela i pića koja su služile djevojke u narodnoj nošnji, uz nezaobilaznu mostarsku sevdalinku, sinoć je ispred Kulturnog centra na Bunuru označen početak Prvih susreta žena Bošnjakinja.
Organizator ovih susreta je Kulturno-edukativni centar za ženu "Sehara", a oni će trajati do 29. aprila, potvrđeno je iz Medžlisa IZ Mostar.

U okviru susreta planirana je modna revija, promocija knjige Amare Šabić Langić "Skovana od vremena", izložba rukotvorina iz Seharinih radionica u dvorištu Roznamedžijine džamije, te radionice s temama: "Prepoznaj svoje kvalitete", "Šta je potrebno znati da bi se pokrenuo posao", "Sabur" i "Ravnoteža tijela i duha". U organizaciji "Sehare", a prema rezultatima glasanja putem web stranice www.seharamostar.com i Seharine Facebook stranice, bit će proglašena i "Intelektualka godine u Mostaru".

"Između mnoštva zadanih ciljeva koje smo sebi postavili organizirajući ovaj događaj, jedan od prioritetnijih jeste formiranje Asocijacije Bošnjakinja na nivou Bosne i Hercegovine", istakla je koordinatorica Kulturno- edukativnog centra "Sehara" i kordinatorica ovih susreta Lejla Mušić.

Po njenim riječima susreti su dobra prilika da se "Sehara" detaljno predstavi mostarskoj javnosti, pogotovo afirmisanim ženama u Mostaru.

Kulturno- edukativni centar za ženu "Sehara" osnovan je 2008. godine kao zajednički projekt Kulturnog centra "Kralj Fahd" i Medžlisa Islamske zajednice Mostar. Prvi susreti žena Bošnjakinja održavaju se u sklopu manifestacije "Dani mevluda i zikra 2012".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: