{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Mostaru otvorene prve Sportske igre za djecu s posebnim potrebama

F
FENA
2.6.2015. u 12:11
38
2
U Mostaru otvorene prve Sportske igre za djecu s posebnim potrebama
38
Dvodnevne Sportske igre za djecu s posebnim potreba, koje se održavaju u organizaciji Sportskog saveza grada Mostara i u saradnji s gradskim udruženjima za djecu s posebnim potrebama, otvorene su danas u Mepas Mallu u Mostaru.
Prema riječima višeg sportskog menadžera u Sportskom savezu grada Mostara Dženana Šute, na Prvim sportskim igrama za djecu s posebnim potrebama sudjeluje oko 120 djece.

Oni će se danas i sutra takmičiti u kuglanju i stonom tenisu.

Na pitanje šta Sportski savez očekuje od igara, Šuta je istaknuo kako prije svega očekuje lijepo druženje te da se djeca s posebnim potrebama uključe u sportske aktivnosti prilagođene njima, kao i promociju sporta i mladosti ovoga grada.

"Osnovni zadatak Sportskog saveza je okupljanje i promocija sporta Grada te okupljanje svih populacija", kazao je Šuta, te dodao kako se ideja za ovakvim događajem rodila već odavno i kako je želja Sportskog saveza Mostara da ovakve igre dobiju regionalni karakter.

"Željeli bismo da ovakav događaj dobije regionalnu dimenziju na koji bi došli naši prijatelji iz cijele BiH i iz Splita i Kragujevca", istaknuo je Šuta dodajući kako je Sportski savez za takvu organizaciju dobio podršku od Specijalne olimpijade BiH, ali da se još uvijek čekaju finansijska sredstva pomoću kojih bi se sportske igre za djecu s posebnim potrebama mogle organizirati na primjerenoj razini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: